ConstreA – Engineer Civiele Constructies – adviseert, ontwerpt en berekent
in velerlei beton, staal, aluminium, hout en geotechnische constructies in
de sector Bouwnijverheid / Bouw & Infra met deelsectoren Grond-,
Weg- en Waterbouw/Infrastructuur en de Burgerlijke-, Utiliteits- en
Woningbouw in elke moeilijkheidsgraad en in alle fasen van het
bouwproject.
test
staal
ondergang

Wie ben ik


Mag ik mijzelf introduceren, ik ben Edwin Adriaans met bouwjaar 1965 en wonend in de provincie Utrecht. Ik ben sinds 2009 met mijn civieltechnisch constructie-adviesbureau gestart als Zelfstandige Zonder Personeel. In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht, afdeling Civiele Techniek met afstudeerrichting Constructieve Techniek.

Na mijn studie ben ik grotendeels werkzaam geweest bij één werkgever, bij het ingenieursbureau van één van de grootste civiele aannemers van Nederland. Ik heb hier een zeer leerzame en fijne periode gehad waarbij ik allerhande projecten heb mogen begeleiden en uitvoeren. Ik ben binnen het bureau opgeleid door zeer ervaren oude rotten in het vak en andere vakbekwame collega’s, verder is er bij mij altijd de gedrevenheid voor het technische vak gebleven en altijd de wil om bij te blijven leren. Het werk was zeer afwisselend, zodat ik veel ervaring (ruim 17 jaar) heb kunnen opbouwen over het gehele vakgebied, wat mij heeft gemaakt tot een all-round adviseur/ontwerper/senior constructeur in zowel civiele, utiliteits- en geotechnische (funderings)constructies en hulpconstructies tijdens de bouw, en met kennis van de materialen beton, staal, hout, aluminium en de grondmechanica.

Tevens ben ik bekend geworden met alle projectfasen, van ontwerpfase tot en met de uitvoeringsfase. Ik heb veel projecten tijdens de bouw mogen begeleiden waarin vaak speciale complexe hulpconstructies en inventieve praktische op maat adviezen gegeven en bedacht moesten worden binnen de randvoorwaarden en condities (met vaak doorgaande exploitatie van weg of spoor) en met de opgegeven materialen en uitvoeringsmethoden moest worden geimproviseerd.

Doordat ik technische know-how heb opgebouwd over een groot deel van de verschillende specialisaties kan ik het ontwerp van de constructie-onderdelen en de detaillering goed op elkaar afstemmen.